Om te achterhalen waar een dome is geregisterd en wie deaar is, kun je gebruikmaken van een Whois-opzoektool zoals die van ons. Het doorzoekt deis-database om de benodigde informatie terug te geven.
Om te achterhalen waar een dome is geregisterd en wie deaar is, kun je gebruikmaken van een Whois-opzoektool zoals die van ons. Het doorzoekt deis-database om de benodigde informatie terug te geven.
Elke keer dat een domein wordt geregistreerd, moet de registrant registrars (zoals wij) actuele contactgegevens verstrekken. Deze informatie wordt vermeld in een enorme openbare adresboek dat bekend staat als de Whois-database.
Als je wilt weten wie een website behe, maar de domeigenaar gebruikma van een privacybeschermingsservice, is het mogelijk dat algemeen adres steeds beschik is en kun je op die manier proberen contact op te nemen met de eigenaar. Als alternatief raden we aan om te kijken naar een "Over ons" of "Contact" pagina op de website, die je kan helpen om de eigenaar te vinden.
Ja, je kunt de gege die verbonden zijn je domeinna wijzigen bij je register. Ze zullen de tools en processen hebben om de gewen veranderingen door voeren.
Er worden dunne en dikke datamodellen gebruikt om Whois-informatie op te slaan. Een dunne Whois-opzoeking biedt de registratiehouder, naamservers en registratiedatums. Voor aanvullende informatie is het nodig om een verdere lookup uit te voeren, dit keer bij de registratiehouder in het bestand, om volledige informatie over het eigendom van de domeinnaam te verkrijgen.
Een dikke Whois-opzoeking biedt meer informatie dan beschikbaar is in een dunne Whois-record. De extra gegevens kunnen contactinformatie bevatten (domeinnaamhouder, administratief en technisch). Een dikke lookup levert alle benodigde informatie over wie de domeinnaam heeft geregistreerd, waar en wanneer deze is geregistreerd, de vervaldatum en de nameservers die worden gebruikt.
Uiterst nauwkeurig! ICANN zet zich in voor onbeperkte, openbare toegang tot volledige en nauwkeurige Whois-informatie, met inachtneming van de toepasselijke wetgeving. Daartoe zijn registrars en registers verplicht toegang te verlenen tot de gegevens die voor al hun geregistreerde domeinnamen zijn verzameld. Het is essentieel om te begrijpen dat er geen manier is om het bestaan van een geregistreerd domein te verbergen. Aangezien de door ICANN vereiste contactgegevens openbaar beschikbaar zijn in Whois-directory's, kan iedereen snel de Whois-database doorzoeken om de status van een domein te bevestigen.
Je kunt niet onder Whois uit door onjuiste informatie te verstrekken. Als u geen nauwkeurige en betrouwbare informatie verstrekt, kunt u uw recht op het gebruik van de domeinnaam verliezen. De informatie in een Whois-record wordt verzameld op het moment dat een domeinnaam voor het eerst wordt geregistreerd. De kans is groot dat de informatie na verloop van tijd verandert en verouderd raakt. Het bijwerken van deze informatie is belangrijk omdat domeinnaamregistranten zich aan de regels van hun registrar moeten houden, anders lopen ze het risico hun domeinnaam te verliezen.